Ana Sayfa Genel Antakya 10. Uluslararası Film Festivali Başladı

Antakya 10. Uluslararası Film Festivali Başladı

Antakya 10. Uluslararası Film Festivali Başladı

T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Antakya Belediyesi ev sahipliğinde, Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm işbirliği ile 14-20 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Antakya 10. Uluslararası Film Festivali” Hatay – Antakya’da gerçekleşecek. Festival Kurucu Başkanı Mehmet Oflazoğlu, Festival Direktörü: Özkan Binol, Sanat Yönetmeni: Gülriz Fırat Topuzoğlu,

Uzun metraj, Kısa film ve Belgesel film kategorilerinde Altındefne ödülünü kazanmak için yarışacak filmler ödüllerini, 20 Ekim’deki kapanış töreninde açıklanacak ve kıymetli ödüller bu seneki sahipleri bulacak.

“Antakya 10. Uluslararası Film Festivali”nin uzun metraj yarışmasının jürisinin başkanlığını bu sene oyuncu Mert Fırat üstleniyor. Jüride ayrıca müzisyen Ahmet Kenan Bilgiç, yönetmen Barış Sarhan, gazeteci Defne Akman ve yazar Şebnem İşigüzel bulunuyor.

Uzun metrajlı ulusal yarışmada ise şu filmler finalist oldu : Turna Misali ( İffet Eren, Danışman Boz ), Pota ( Ahmet Toklu ), Klondike ( Mehmet Bahadır Er ), Leylan Once Again ( Barış Hancıoğulları ), Hayatımın son 5 Günü ( Hüseyin Uç, Mahmut Baldemir ), Kabahat ( Ümran Safter ), Nefes ( Özkan Yılmaz), Yollar ve Sebepler ( Mahmet F. Destegüloğlu ), Ruhun Lekesi ( Ceyhan Kandemir )

“Antakya 10. Uluslararası Film Festivali”nin belgesel yarışmasının jürisinin başkanlığını bu sene belgesel yönetmeni Serdar Kökçeoğlu üstleniyor. Jüride ayrıca oyuncu Gülçin Santırcıoğlu ve tasarımcı Hakan Dündar bulunuyor.

“Antakya 10. Uluslararası Film Festivali”nin kısa metraj yarışmasının jürisinin başkanlığını bu sene sinema yönetmeni Eylem Kaftan üstleniyor. Jüride ayrıca oyuncu Cansel Elçin ve sinema yazarı Burak Göral bulunuyor. Uluslararası Juri de: Uzunmetraj Kurmaca Film Yarışması, Buğra Mert Alkayalar, Eda Arısoy, Nicolas Jakbulak, Belgesel Uzun metraj Film Yarışması, Burak Türten, Murat Aytas, Veysel Akşahin, Kısa Film Yarışması, Çağatay Akarca, İrem Siyahgöz, Savaş Hamarat bulunuyor.

45 ülkeden 620 filmin başvuru yaptığı Uluslararası festivalde 85 film Meclis Kültür Merkezi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay Mimarlar Odası, Erol Bilecik Teknik Anadolu Lisesi, Hatay TED Koleji ve Hatay Doğa Koleji’nde halka açık ve ücretsiz gösterilecek.

Açılış galası Onur Konuklarımızın katılımıyla: 14 Ekim saat: 18.00 Erol Bilecik Kongre Merkezinde olacak.

HİÇ BİR ADIMI KAÇIRMAYIN

EK Dergi Mail Bültenine Katıl